Tips til Teams

Årets sætning kunne godt være ”Kan I høre mig?” eller måske ”Vil I være søde at mute?” – og som med alt andet, er der nogle, der stortrives med videomøder og andre, der bliver tomme i blikket ved tanken om endnu en time foran skærmen med kollegaerne reduceret til talking heads.

Hvis du også er en af dem, der bruger timevis på videomøder i løbet af arbejdsdagen, så er du nok ved at have styr på alle finurlighederne. Du checker selvfølgelig, om der er et spejl bag dig, der gengiver rygmærket på tshirten, og du husker ALTID at slukke mikrofonen, så den familiære baggrundsstøj ikke overdøver mødeværtens intro. Eller hvad? Vi begår nok alle videobommerter ind i mellem – tag det med et smil og lad os glæde os over, at vi i det mindste har mulighed for at mødes på video.

Selvom du har styr på teknikken, så kan følgende genveje være en hjælp, hvis du bruger en Windows-pc til Teams-møder. Hvis du synes, genveje er bøvlede, så bruger du bare musen, som du plejer. Men altså genvejstaster reducerer museklik og er for de fleste en hurtigere vej til det ønskede resultat.

• Video til/fra – ctrl shift o
Mikrofon til/fra – ctrl shift m
• Ræk hånd op/ned – ctrl shift k
• Del indhold – ctrl shift e

Skriv et svar