SMV’er bør sikre tårnhøj IT-sikkerhed

Det vrimler med falske e-mails, snyde sms’er og fup opkald, og et cyberangreb er derfor en mulig forretningstrussel, din virksomhed står overfor. Det er nødvendigt at sætte sig ind i, hvordan du, som virksomhedsejer eller repræsentant, stiller dig bedst overfor de trusler, som følger med digitaliseringen.

Hvad er god IT-sikkerhed?

Med digitaliseringen og den øgede tilgængelighed af data bliver god IT-sikkerhed vigtigere og vigtigere for din virksomhed. Du er nødt til at udforme en god IT-sikkerhedsstrategi. Det vil sige, beskyttelse af computere, servere, mobile enheder, elektroniske systemer, netværk og data mod angreb og systemindtrængen.

Gode råd til en lidt mere sikker digital hverdag

Vi har sammensat nogle gode råd til at hjælpe med at skyde arbejdet i gang.

  • Begynd med at samle et overblik over vigtige data og systemer 
  • Opdatér jeres programmer løbende, da opdateringer kan komme med nye sikkerhedstiltag
  • Køb antivirusprogrammer som automatisk beskytter mod virus
  • Lær at spotte mistænkelige beskeder og opkald
  • Brug stærke adgangskoder og opdatér dem jævnligt
  • Sørg for at alle medarbejdere kender til vigtigheden af IT-sikkerheden

Ved at følge disse råd i hverdagen, vil din virksomhed være nået et godt stykke med at styrke IT-sikkerheden. Få eventuelt lavet en præcis risikovurdering af sikkerheden i systemerne, for at se om der er behov for yderligere oprustning.

Vores råd

Der er hjælp at hente, når det kommer til IT-sikkerhed, og det kan være en rigtig god idé at få hjælp, hvis I selv er på bar bund indenfor området. Hos Irvold IT & Kommunikation har vi erfaring med at hjælpe små og mellemstore virksomheder med sikring af netværk og enheder.

Desuden er det muligt fx at søge tilskudspuljer til private rådgivere, som kan rådgive jeres virksomhed inden for digitalisering. En af disse tilskudspuljer er etableret af regeringens Strategi for Danmarks Digitale Vækst og har til formål at hjælpe mindre virksomheder til mere sikker digitalisering, automatisering og e-handel. Puljerne uddeles af SMV:Digital, som åbner for ansøgning to gange årligt til og med 2023. Hold derfor øje med, hvornår du kan søge om tilskud til at forbedre din virksomheds IT-sikkerhed.

https://smvdigital.dk/content/

Skriv et svar