Følg med strømmen – og spar på den!

Med tidens ekstremt høje elpriser har du nok allerede tænkt over, hvordan din virksomhed bedst sparer energi. IT-udstyr er storforbruger af elektricitet, så der er både økonomiske og bæredygtige fordele ved at holde øjnene på dine brugsvaner og vælge energirigtigt.

Sådan griber du det an

Start med at tage et kig på jeres nuværende IT-udstyr og synliggør strømforbruget af udstyret, så I kan basere fremtidige tiltag og indkøb på dokumenterede tal.

Der findes visse tiltag, som kan indføres med det samme i jeres virksomhed:

Indstil strømstyring på udstyr, hvor det er muligt. Det vil sige, sørg for at computere går i sleep-tilstand, når du ikke bruger dem. På Windows kan strømstyring vælges i kontrolpanelet, og på Mac findes energibesparelse under systemindstillinger. Overvej også at lægge din virksomheds data i skyen. Det traditionelle serverrum er ofte en energisluger, og med en cloud-baseret løsning sparer din virksomhed altså en del strøm.

Anskaffelse af nyt IT-udstyr

Hvis tiden er inde til at anskaffe nyt IT-udstyr, er det en god idé at lade bæredygtighed indgå som en del af specifikationen på produktet, der købes. Herunder særligt den vigtige faktor omkring enhedernes strømforbrug, som anbefales af Energistyrelsen til at være energimærke F eller bedre. Det kan desuden langt bedre betale sig at købe bærbære computere og tablets, som sparer op til seks gange så meget strøm som en stationær computer.

Er du forsat i tvivl om, hvordan du skal gribe det an for bedst at spare strøm på dit IT-udstyr, og har du brug for rådgivning inden for området, kan du kontakte Irvold IT & Kommunikation.

Skriv et svar